Les classes d’alfabetització i repàs amb els diferents nens dels nostres centres és una tasca molt divertida. Preparar diferents activitats que s’adapten a les necessitats de cada nen és un repte, però també un plaer per fer que cada aprenentatge sigui personalitzat i propi de les necessitats de cadascú.

Amb els més petits treballem l’abecedari. Fent diferents activitats manuals com un abecedari de cartó per tal de repassar les lletres, les vocals, les síl·labes mitjançant la creació d’aquestes.

Amb els més grans repassem totes les matèries, fem els exercicis de matemàtiques, aprenem les taules de multiplicació, reforcem la lectura, animem als nens a adquirir el bon hàbit de la lectura fora de l’escola.

Volem fomentar més a llegir i menys pantalla. Oferim l’abecedari amb les diferents grafies (impremta majúscula, minúscula, cursiva) i suport visual (imatges el nom de les quals comença amb aquesta lletra). Creem quadres de lletres on puguin anar incorporant aquelles paraules que comencen amb aquest grafisme (dibuix de la lletra) i fonema. Amb els nens i també amb els adults busco diferents activitats per treballar el procés de la lectoescriptura deforma divertida com: Identificar les lletres, escriure les lletres i pronunciar-les en veu alta.