Els nostres alumnes del centre varen gaudir molt de la visita al museu d’història de Barcelona i a la basílica de Santa Maria del Mar. Passejar pels carrers del Born va convertir aquesta sortida en un gran dia per ells, es varen vestir amb la seva millor roba i cap al carrer a descobrir un nou món i viure noves aventures. Per ells va ser com anar a una celebració, plens d’il·lusió, contents i molt encuriosits. Molts mai havien entrat a un museu i menys a una basílica. Per a ells era un pecat, un musulmà visitant un lloc de culte cristià.

Van entrar i van descobrir les meravelles i la història d’aquest lloc. La sortida es va transformar en una pluja de preguntes sobre aquests llocs sagrats a Barcelona. Se sentien importants, un més del lloc, descobrint nous indrets se sentien com a turistes que havien viatjat a un altre país.

Aquestes sortides educatives són un gran recurs d’aprenentatge i de creixement personal. Una tècnica que permet que els nostres alumnes aprenguin veient les coses per si mateixos. Descobrint les meravelles del país d’acollida, com són la seva història i la seva cultura, però de molt a prop.

Són un mitjà educatiu actiu, viu i real. Un aprenentatge més pràctic.

Aquestes excursions són d’un costat un passeig turístic i alhora una activitat pedagògica.

L’objectiu més rellevant és que els alumnes coneguin la seva ciutat, el seu art, la història, els recursos que hi ha al seu entorn.

Un gran enriquiment de l’experiència viscuda i que els serveix per adquirir molts coneixements que obren un gran debat i curiositat en l’educació. Neix una proximitat a diverses experiències que els ajuden en l’adquisició del coneixement sobre una ciutat nova diferent i desconeguda.

Una gran ajuda i desenvolupament personal, educatiu i social pels alumnes.

Tots estaven encantats i van gaudir com a nens de l’escola que sortien d’excursió per primera vegada.

Les sortides són una manera nova d’ensenyar i acostar l’alumne migrant i refugiat a la nova realitat del seu nou país i ciutat d’acollida per a facilitar-los la integració i la convivència.

Les sortides són un gran motor per aprendre nou vocabulari i també una gran oportunitat per aprendre coses noves fora de l’aula.

Els alumnes tenen l’oportunitat d’experimentar coses noves del seu nou entorn. Experiències mai viscudes al seu país d’origen.

Mitjançant les sortides es treballa i se li dona molta importància al diàleg mitjançant el qual es motiva l’intercanvi d’idees i pensaments.

Les sortides ofereix una gran riquesa didàctica, a més enforteix la motivació de l’aprenentatge del castellà i el català.

Animem a organitzar més sortides i així conèixer millor Barcelona.

El millor regal per les persones que t’ensenyen és donar-te eines per tenir noves oportunitats i poder construir un futur millor molt llunyà del que tinguessin.

Aprofitem el temps i no parem, aprenguem sense descans perquè aprendre sempre és créixer i evolucionar com a persona.