Avui divendres 21 d’abril, se celebra la fi del mes del ramadà. Les comunitats musulmanes de tot el món, entre elles les de la nostra ciutat, han estat fent el mes de dejuni, complint el quart pilar de l’islam. Durant el mes del ramadà, els musulmans i musulmanes han dejunat des de l’alba fins a la posta de sol. se celebra amb la festa de l’Eíd al Fitr, que marca la fi del dejuni del mes sagrat i vol dir la petita festa, Eid El Fitr o Saghir.

Eid-Al-Fitr es tradueix com el “Festival de Trencar el Dejuni” i sempre se celebra després del mes del Ramadà. Aquesta és una festa on la família i la comunitat prenen un paper molt important a l’hora de dur a terme les seves tradicions, relacionades especialment amb el menjar i el prec.

Totes aquesta diversitat religiosa i cultural enforteix la curiositat de descobrir coneixements desconeguts d’altres països, facilita la convivència i la solidaritat.

L’Eid el Fitr es converteix en un dia molt esperat per tots els musulmans. És un acte de convivència on tots es mostren amor, alegria i comparteixen els seus millors desitjos. L’oració ocupa una part fonamental en aquell dia, però també la diversió i la festa. Una festa de perdó, pregària i amor. Els musulmans comencen el dia pregant als centres de culte (mesquites), realitzant el prec i l’oració de l’Eid, els homes la majoria vestit de blanc color del profeta.

Els nens i nenes estrenen roba nova a l’Eid. Rebin aquesta gran celebració amb molts pastissos i dolços amb benvinguda a
Eid El Fitr.

Els alumnes de Weyler van decorar la classe i el menjador amb molta il·lusió i alegria per la gran ocasió amb un taller.Una petita exposició sobre la ocasió.
Gràcies de compartir la seva cultura i tradicions amb la resta dels companys, un gran símbol de diversitat i convivència.

Bona festa.
Brindem amb te i pastissos.