Ja fa un temps que en Bruno, el nostre tió de Nadal ens va abandonar i amb ell va anar desapareixent a poc a poc la màgia del Nadal al centre de Font d’en Fargues. Cada vegada ens endinsàvem més a l’Hivern. Els dies eren curts, les plantes del nostre jardí havien perdut les seves fulles, les seves flors … Tot es va tornar una mica gris i avorrit.

Però, un dia vam observar que de mica en mica el Sol tornava a aparèixer. Els dies començaven a tenir més hores de llum i la terra va començar a sortir de la seva letargia hivernal per oferir-nos els primers brots verds que començaven a anunciar el retorn d’una primavera vinent.

Amb l’esperança de la Primavera va néixer la idea que, havíem de fer alguna cosa per recuperar la màgia! Moltes van ser les propostes com ara: I si li escrivíem una carta al Bruno perquè tornés?, I si fem les nostres pròpies varetes màgiques?… Fins que algú va exclamar: – Ja ho tinc! Construirem casetes de fades per atreure-les al nostre jardí i recuperar la màgia!

Vam començar a traçar el nostre pla. Ens havíem d’organitzar per buscar la informació necessària i recol·lectar els materials que ens feien falta per a la seva construcció. Vam anar d’excursió i vam agafar (amb molt de respecte cap a la natura per no molestar a les fades) pedres, pals, pinyes i fulles seques.

Un cop vam tenir el material, vam començar a construir les casetes. Això ens va portar setmanes de treball, donat que era una tasca complicada. Un cop finalitzada, no n’hi havia prou amb haver construït les cases. Havíem de tenir cura d’elles i del nostre jardí, respectar la natura, mantenir el nostre espai net, etc., ja que, és ben sabut que les fades són éssers màgics que protegeixen les plantes, els animals i els elements de la natura. No hi ha res que les molesti més que el fet de veure com els humans la destrueixen.

Una nit, algú va observar des de la finestra de la seva habitació que hi havia unes estranyes llums al nostre jardí. Va trucar a la resta d’infants del centre i vam sortir corrent a veure què era. No eren llums comuns, eren les fades!

Sentim una alegria i il·lusió immensa, debut al fet que hem complert el nostre objectiu: recuperar la màgia. Ens sentim molt agraïts amb les fades perquè la llegenda explica que elles són invisibles i només aquelles persones de cor pur podran observar-les.