M’agradaria esmentar algunes caracterísques que considero m’han generat bons resultats en el passat com ser una bona professional, connuar formant-me en el camp d’ensenyament constantment, conèixer la didàcca, conèixer als alumnes, tenir empaa, arribar a agradar-li a l’alumne, crear un bon grup de treball a l’aula, estar motivat, experimentar

Una alumna del Perú molt emocionada al costat d’altres usuaris d’aquest país ens va explicar que el dia de Sant Joan és molt important a la selva peruana, ja que és un costum i preparem plats típics, balls i gaudeixen del dia en família. Celebren al riu de l’Amazònia, perquè tenen com a creença que aquest dia Sant Joan baptista va ser batejat.

Per molts la festa de Sant Joan és un gran record i es fan celebracions al país d’origen. Als centres celebrem aquesta revetlla amb diferents activitats.Aquesta setmana hem realitzat una xerrada sobre la història de Sant Joan, hem parlat de la cuina i els plats típics, el menjar més tradicional d’aquest dia.La gran estrella és la coca de Sant Joan que actualment es presenta en moltes varietats: n’hi ha amb fruita, pinyons, chicharrons i farcides de crema o amb nata.

Les festes populars tradicionals per als nostres alumnes és un gran aprenentatge cultural, una gran mirada per a conèixer millor al país d’acollida i per descobrir la seva història, les seves tradicions, la música, la gastronomia, un recurs per a integrar-se més en un idioma i cultura desconeguda.

Animem a tots per a gaudir de la revetlla de Sant Joan, celebrar el solstici l’estiu i en pocs dies la celebració de la festa del xai per als musulmans.Bona revetlla de Sant Joan a gaudir-la amb prudència i alegria.