La visita al camp del FC Barcelona es quedarà gravada en el record dels alumnes. Serà un instant inesborrable i guardat com un tresor per a tota la vida, un dia inoblidable. Un dia somiat per ells d’ençà que eren nens, quan jugaven a la pilota als seus països d’origen. Jugant a ser del seu equip preferit.

El futbol, un esport que uneix, que ens fa iguals i que travessa fronteres i enderroca barreres.

L’excursió al museu del FC Barcelona, per visitar el museul, era un dia molt esperat. Veure les pilotes d’or de Messi i totes les copes guanyades a través de la història d’un dels millors equips del món. Trepitjar el camp, veure el vestuari i cada racó del camp va ser un gran premi i triomf per als alumnes. Mai els hem vist tan feliços i emocionats. L’amor no és només estimar algú; l’amor al futbol i la passió per un equip són purs sentiments. Vam viure amb els alumnes una veritable història d’amor al museu del FC Barcelona. Enamorats d’una afició, la unió, el grup, un col·lectiu. Sentir-se part d’un tot. Van fer-se fotografies sense descans, s’abraçaven d’emoció al veure els triomfs del seu equip. Vam aprofitar per a aprendre moltes paraules noves en català, espanyol, francès i també llenguatge publicitari.

Aquestes sortides són molt enriquidores, ja que comporten un aprenentatge dialèctic important per la convivència i integració dels nois. L’interès pel futbol és una gran riquesa no sols física, mental, sinó també una disciplina on neix la gran curiositat de buscar molts coneixements educatius en geografia, història i en la vida social. Un gran mitjà de comunicació i socialització.

El futbol és un esport universal perquè ell mateix es difon i es practica a tot el món.

El Museu del Futbol Club Barcelona és un museu situat a les instal·lacions del Camp Nou, a Barcelona. Aquest espai exhibeix tots els trofeus aconseguits per totes les seleccions esportives del club català al llarg de la història, i a més tota mena d’objectes relacionats amb els seus equips i la seva afició. A més a més, viure l’emoció d’accedir al terreny de joc des del túnel de vestidors, descobrir l’espai dedicat a Leo Messi, veure les 5 copes d’Europa guanyades o interactuar amb la història de l’equip al museu. Actualment, també pot asseure’s a la banqueta del primer equip.

Quina emoció veure als més grans del Barça, quina il·lusió, un somni fet realitat. Un record per compartir.

Blau-grana al vent
un crit valent
tenim un nom
el sap tothom:
Barça, Barça, Barça!