Com bé sabeu, Halloween és una celebració que a través dels mitjans televisius i a la massiva repercussió que tenen les seves històries ha sorgit així una moda que tothom coneix. Els costums dels dolços, la del “truco trato”, les seves disfresses, entre d’altres fa que el 31/10 se celebri com el dia de les bruixes o dels morts.
Però què podem aprendre de nou en aquesta ocasió? Aquí a Catalunya, tot això no existeix com a tradició si no que se celebra la Castanyada amb un altre tipus de costums però també amb relació amb els difunts. En aquest cas apareix un personatge no tan conegut com és la Castanyera, també les castanyes agafen protagonisme per tots els carrers de Catalunya, juntament amb els panellets i els moniatos que no poden faltar.

Després de presentar un vídeo als infants de Sociohabitatge, en el qual es mostren totes aquests costums, vam tenir l’oportunitat de cuinar una recepta tradicional com són els panellets i de construir una cistella per les castanyes. Els nens comencen a entendre que hi ha celebracions semblants però amb costums ben diferents en funció del lloc on vius.

Aquesta setmana l’hem dedicat a aquestes dues celebracions, les quals a partir de tota la informació rebuda, els nens les van explicar a través de les seves activitats. Van poder escollir què fer amb les seves cistelles, alguns van voler utilitzar-les per les seves castanyes i d’altres per les llaminadures, van fer les seves disfresses i també van cuinar receptes típiques d’aquestes dates.