Ensenyar als nens la diversitat i la multicultural és un gran pas per millorar la comunicació i convivència entre nens i adults. Educar en què vivim en una societat amb gent que venen de diferents països del món és molt important. Ensenyar-los a respectar el que és divers i ensenya’ls a comprendre que la diversitat està en les diferents cultures i races, que és diferent perquè ens eduquem en cultures diferents, però com que éssers humans som iguals, ens diferencien els nostres valors.

És important despertar en els infants el coneixement de la seva cultura perquè la visquin, la sentin, la conservin i l’enriqueixin. La incorporació de les celebracions de festes tradicionals als nostres centres contribueix plenament a la consecució d’aquesta finalitat.

És molt important ensenyar als nens a respectar el que és divers, a comprendre que la diversitat està en les diferents cultures i ètnies i que tots som diversos i això ens fa més complets. Als nostres centres eduquem en cultures diferents, i ensenyem que tots som éssers humans, per tant, tots som iguals i els que ens diferenciïn els nostres valors.

La Festa de l’Anyell o Celebració del Sacrifici és la celebració més gran per als musulmans. És una festa semblant a la festa tradicional de Nadal. Uns dies de retrobament amb la família. És una festa mil·lenària, la festa més rellevant de referència de la comunitat musulmana de tot el món. La festa del xai contada per nens musulmans.Vàrem passar una tarda viatjant amb els nens abraçant les seves tradicions, cultures i costums.

El nostre avió cultural ens va dur per diferents llocs del món volant a través dels nostres orígens. Els nostres protagonistes, famílies d’arreu del món:

Marroc, Perú, Veneçuela, Tanzània, Bangladesh, Algèria, Pakistan  i més llocs del planeta. Amb molt orgull un dels nens va parlar del seu país. Una nena de vuit anys de Geòrgia va ensenyar la seva bandera del seu país. Va explicar que el seu idioma, el georgià és un dels idiomes més antics del món, i que el país també és preciós. A més a més, vàrem parlar de la seva música i  la seva gastronomia.

Els nens van preguntar moltíssim i també van aprendre molt els uns dels altres.

La diversitat cultural educativa és essencial per construir una societat solidària en igualtat allunyada de prejudicis. Educar en la diversitat és una responsabilitat de tota la societat.