Eid al-Adha se celebra el dissabte 9 de juliol. És la celebració anual més important i sagrada dins del món musulmà i un dels 5 pilars de l’Islam.

A vegades s’anomena Eid al-Kabir , que significa “la gran festa”, a causa de la seva importància, la festa del sacrifici del xai commemora l’acte de voluntat i obediència en què Abraham va voler sacrificar al seu fill Ismael.

El Eid El Adha arriba al final de la temporada del Hajj: pelegrinatge, que és el moment en què molts musulmans peregrinen a la Meca, i dura tres dies seguits.

Aquesta setmana gaudim escoltant els nostres i les nostres alumnes com se celebra aquesta sagrada festivitat als seus països d’origen.

Acompanyem aquestes classes de multiculturalitat amb un taller de Henna.La henna és un gran símbol de festa i alegria.
Sempre està present en aquests moments especials i de celebració com són Eid El Adha, Eid El Saghir, casaments, batejos, etc.

“Henna” en dies festius i ocasions és un patrimoni popular i cultural que ha conservat la seva autenticitat i ha passat de generació en generació.La Henna és el primer present en totes les celebracions.La henna és l’alegria de l’Eid, es troba entre els costums més antics que encara és conserva.

Una alumna del Perú molt emocionada al costat d’altres usuaris d’aquest país ens va explicar que el dia de Sant Joan és molt important a la selva peruana, ja que és un costum i preparem plats típics, balls i gaudeixen del dia en família. Celebren al riu de l’Amazònia, perquè tenen com a creença que aquest dia Sant Joan baptista va ser batejat.

Per molts la festa de Sant Joan és un gran record i es fan celebracions al país d’origen. Als centres celebrem aquesta revetlla amb diferents activitats.Aquesta setmana hem realitzat una xerrada sobre la història de Sant Joan, hem parlat de la cuina i els plats típics, el menjar més tradicional d’aquest dia.La gran estrella és la coca de Sant Joan que actualment es presenta en moltes varietats: n’hi ha amb fruita, pinyons, chicharrons i farcides de crema o amb nata.

Les festes populars tradicionals per als nostres alumnes és un gran aprenentatge cultural, una gran mirada per a conèixer millor al país d’acollida i per descobrir la seva història, les seves tradicions, la música, la gastronomia, un recurs per a integrar-se més en un idioma i cultura desconeguda.

Animem a tots per a gaudir de la revetlla de Sant Joan, celebrar el solstici l’estiu i en pocs dies la celebració de la festa del xai per als musulmans.Bona revetlla de Sant Joan a gaudir-la amb prudència i alegria.