La lectura és molt important i ens ajuda al desenvolupament i al perfeccionament del llenguatge, millora l’expressió oral i escrita, augmenta el vocabulari, millora l’ortografia i fa que el nostre llenguatge sigui més fluid.

La gran importància que té la lectura i el poder de disposar d’una targeta de la biblioteca per agafar o consultar llibres quan vulguem, és un privilegi. Per això una de les coses en què hem incidit molt és en ensenyar als nostres usuaris a fer ús d’aquest servei tan ampli que ens ofereix la xarxa de biblioteques de Barcelona.

Als centres els llibres són sinònim d’educació i oferir una bona formació en l’hàbit de lectura és una lliçó més diària. Transmetre’ls el contacte amb la literatura, ja que en l’actualitat és un concepte que s’està perdent a causa de les xarxes socials i la saturació d’informació digital.

 

La lectura com una eina bàsica per al desenvolupament de les persones en nens i adults i també com un instrument indispensable per a integrar-se més en la societat, més ràpid i de manera més eficaç.

L’ús de la biblioteca és un gran recurs d’aprenentatge, una altra aula per a fer recerca de molt de material per a desenvolupar el seu aprenentatge o passar una bona estona.
Un recurs didàctic molt útil en la vida personal i social de l’alumne que alhora s’integra en altres espais de la seva ciutat formant part de la societat. Promoure la lectura, així com l’ús dels recursos i serveis de la biblioteca escolar o del centre i fora de la comunitat educativa com les biblioteques públiques. Les biblioteques són sinònim d’educació i ofereixen innombrables oportunitats d’aprenentatge que poden estimular el desenvolupament personal i econòmic, social i cultural.

 

L’arribada de la tecnologia fa que l’alumnat deixi d’anar tant a la biblioteca i el deure del professor és animar als seus alumnes a utilitzar aquest recurs i entreteniment personal i cultural. L’Accés a la biblioteca facilita l’accés a una gran quantitat de llibres d’idiomes, d’informacions, i continguts de manera gratuïta i legal.

És molt important oferir l’oportunitat d’anar a la biblioteca i fer servir la informació per a millorar el seu creixement social i el seu aprenentatge.
Per això intentem organitzar activitats que afavoreixen la presa de consciència sobre la lectura, la cultura i la societat.

Els llibres són una riquesa per pensar i evolucionar. Ens fan viatjar sense moure’ns i ens fan viure aventures sense gastar ni un cèntim. Són un gran mitjà de coneixements i un recurs per deixar volar la imaginació.
Hauríem d’ensenyar que la lectura no és només llibres de paper o digitales sinó un gran recurs de coneixements i llibertat. La lectura ens fa més lliures. Ens fa somiar altres coses i ens fa aprendre sense necessitat de tenir recursos.

 

El llibre és l’amic fidel, aprendre a llegir un llibre a un nen petit és com ensenyar-li a caminar. I llegint caminem tots junts.

Anima’t i agafa un llibre, comença una nova aventura