Amb l’arribada de la primavera organitzem sortides al CosmoCaixa, al museu d’història i visites a diferents localitats de la ciutat de Barcelona per descobrir meravelles com la catedral de Sta. Maria del Mar i el centre cultural del Born.

Barcelona, la capital de Catalunya, situada al nord-oest en la costa mediterrània, és sens dubte la ciutat més cosmopolita i econòmicament més activa d’Espanya. Sempre va provar el seu desig de ser moderna, seguir les últimes tendències internacionals o ser-ne capdavantera.Per descomptat Barcelona té, també, una història molt antiga, com podem veure en els seus nombrosos monuments romànics, gòtics i renaixentistes, o fins i tot en restes arqueològiques de període romà.

També vam visitar el CosmoCaixa, museu de la ciència, un espai on els nostres alumnes han pogut gaudir del seu primer contacte amb el món de l’astronomia, despertant un gran viatge a través de l’espai, conèixer els misteris del sol, el sistema solar, la terra i els planetes. Així mateix es van quedar meravellats pel bosc inundat i els seus secrets: els peixos, plantes i altres animals tropicals i un viatge a la prehistòria.L’objectiu més important de les sortides és pedagògic i es basa a completar la formació dels nostres alumnes amb altres activitats. Amb l’excursió es busca que l’alumnat interaccioni amb el mitjà i l’entorn en què viu i el comprengui, valori i respecti. També gaudeixen molt de descobrir coses noves sobre la història, la cultura i la ciència a la seva nova ciutat d’acollida.

Les sortides són una gran eina d’aprenentatge fora de l’aula. A través d’elles, els alumnes es poden acostar a la realitat, contemplar-la i descobrir-ne coses interessants i útils per a la seva convivència, integració i aprenentatge lingüístic, essent-ne partícips de manera intuïtiva i motivadora.La visita al museu de Barcelona va ser un gran descobriment per a tothom.

Viatjar a través dels segles per a conèixer la història de Barcelona i tots els seus misteris, i treure’n un profit didàctic. Amb la visita al museu d’història de Barcelona, conegut com a MUHBA, ens acostem a la cultura i la història de la ciutat comtal i aprenguérem moltíssim sobre el seu patrimoni històric, des dels seus orígens fins al present. Aquesta visita va enriquir la imaginació dels nostres alumnes i ampliar el seu vocabulari.Pels alumnes descobrir nous llocs de Barcelona es com viatjar dins de la ciutat i descobrir recons que ells sóls no descubririen. Viure noves aventuras sense sortir de la ciutat.