Amb l’arribada de l’estiu la nit de sant Joan és la nit més esperada de l’any, la nit dels desitjos.

És la nit més curta de l’any i amb ella se celebra i es dona la benvinguda a l’estiu.Se celebra amb molts concerts de música a molts barris de Barcelona. Una nit plena de rituals que uneix una gran tradició a tota Catalunya i Espanya.

El menjar, les fogueres, els petards i els focs artificials són els grans protagonistes d’aquesta gran tradició.

Els nostres alumnes gaudeixen i aprenen de cada festa a la ciutat d’acollida. Aquesta festa als musulmans els hi recorda la festa del naixement del profeta Mohamed que se celebra també amb petards, música tradicional i focs artificials.

A totes les cases i als barris els nens i adults llencen coets i petards.

Es prepara el cuscús a totes les cases i pastissos tradicional com la tamina preparada amb sèmola, mel, mantega i ametlles.

Una alumna del Perú molt emocionada al costat d’altres usuaris d’aquest país ens va explicar que el dia de Sant Joan és molt important a la selva peruana, ja que és un costum i preparem plats típics, balls i gaudeixen del dia en família. Celebren al riu de l’Amazònia, perquè tenen com a creença que aquest dia Sant Joan baptista va ser batejat.

Per molts la festa de Sant Joan és un gran record i es fan celebracions al país d’origen. Als centres celebrem aquesta revetlla amb diferents activitats.Aquesta setmana hem realitzat una xerrada sobre la història de Sant Joan, hem parlat de la cuina i els plats típics, el menjar més tradicional d’aquest dia.La gran estrella és la coca de Sant Joan que actualment es presenta en moltes varietats: n’hi ha amb fruita, pinyons, chicharrons i farcides de crema o amb nata.

Les festes populars tradicionals per als nostres alumnes és un gran aprenentatge cultural, una gran mirada per a conèixer millor al país d’acollida i per descobrir la seva història, les seves tradicions, la música, la gastronomia, un recurs per a integrar-se més en un idioma i cultura desconeguda.

Animem a tots per a gaudir de la revetlla de Sant Joan, celebrar el solstici l’estiu i en pocs dies la celebració de la festa del xai per als musulmans.Bona revetlla de Sant Joan a gaudir-la amb prudència i alegria.