Avui hem tingut la sort de visitar el nou mirador de la torre de Glòries amb 125 metres d’alçada i una panoràmica de 360 graus.
 
La nova experiència suma una nova talaia des de la qual albirar la ciutat.
 
La peça es va aixecar el 2005 i des de llavors passa per ser l’edifici més fotografiat de Barcelona per fora, i des d’ara ho podrà ser també des de dins.
 
Un projecte únic, sense precedents, que transcendeix el model convencional de mirador… una talaia per mirar i entendre el present de la ciutat i definir el model de futur que volem.
 
El recorregut comença a la planta menys un per mostrar la Barcelona que no es veu. Cinc instal·lacions immerses combinen art i tecnologia per dibuixar en temps real la ciutat a partir de les dades recollides sobre tot allò que s’esdevé al cel: climatologia, avions i satèl·lits que creuen l’espai, contaminació sonora i lumínica; la terra: trànsit, comunicacions, i el mar: activitat nàutica, acidificació, temperatura…. la radiografia urbana.
 
També un homenatge a totes les espècies no humanes barcelonines, amb 132 escultures de paper executades per l’artista Joan Sallas.
 
A la planta 30 la vista és una altra: Barcelona en tota la seva extensió, sense barreres.
 
Sense dubtes una meravellosa i nova experiència que avui han gaudit els adolescents amb les seves famílies de diversos centres de Sociohabitatge.