Amb l’arribada de la tardor, organitzem una sortida educativa màgica al castell de Torre de Baró, un lloc amb unes visites úniques sobre la ciutat de Barcelona.

Un preciós castell Construït en un cim de la serra de Collserola a principis del segle XX, però amb una història que convida a remuntar-se al passat i que remet al primer castell que hi va haver a la zona i que va donar nom al barri, el Castell de Torre Baró és un excel·lent mirador que ofereix unes vistes privilegiades dels barris menys coneguts de Barcelona.

Els nostres alumnes del centre de Llobera van fer una visita al castell de Torre Baró al parc natural de la serra de Collserola, per conèixer la història del castell, el seu vincle amb els barris propers i la relació amb els fets històrics de la ciutat de Barcelona.
Ens van explicar que el nom del barri tampoc no prové d’aquesta construcció. Hi havia una torre anomenada «La Torre del Baró».
Va ser una sortida programada i preparada a l’aula i amb el tema principal de treballar l’educació ambiental.

Que és l’educació ambiental i per què és important? En aquest sentit, l’educació ambiental és una forma d’ensenyament que té per objectiu que les persones tinguin consciència ambiental i assumeixin valors que protegeixin el medi ambient.

Els nostres alumnes estaven molt atents a les explicacions de la guia sobre com cuidar el parc natural i el nostre planeta, van aprendre els valors de com cuidar podem oblidar els efectes devastadors que està tenint el canvi climàtic en el medi ambient com: La reducció de la biodiversitat, ja que la contaminació, per exemple, afecta la reproducció i supervivència de moltes espècies.

L’augment dels incendis que provoquen la desforestació i la reducció de la capacitat de regeneració dels boscos és una tragèdia, ja que ens afecta a la població d’una manera directa. L’augment de la temperatura i reducció de les pluges, el que provoca sequeres.

El desglaç de les glaceres que suposa l’augment del nivell del mar el que afecta poblacions costaneres. Calor extrema, pluges torrencials, tempestes fortes, etc. Són només alguns dels fenòmens meteorològics extrems que augmenten amb el canvi climàtic.

Davant aquesta situació és fonamental ensenyar educació ambiental als nostres alumnes adults i nens i nenes per tal de protegir i cuidar el planeta terra en el que ok tots i com es casa nostre s’ha de tractar bé.Els nostres alumnes van crear un gran debat sobre els diferents animals que viuen a la zona i com protegir totes aquestes espècies.

Un gran exercici de sensibilització i aprenentatge per aprendre a valorar i protegir el nostre planeta, la nostra vegetació i els nostres animals.