A la nostra visita al recinte modernista de Sant Pau els nostres alumnes van gaudir amb molta curiositat i interès de conèixer l’antic hospital i les seves instal·lacions amb mosaics, vidreres i jardins.

Els nostres alumnes es van quedar fascinats per l’excepcional bellesa arquitectònica de Sant Pau i les històries viscudes durant segles.
Molt emocionats van gaudir moltíssim de cada racó del recinte, mirant cada detall, traient fotos sense descans.

Aquesta visita es quedarà gravada en el record dels nostres alumnes, un gran premi i aprenentatge històric, cultural, humà i arquitectònic sobre les increíbles meravelles de Barcelona i Catalunya.

La construcció de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau es va fer gràcies a les aportacions de diferents donacions de mecenes. El més important va ser el banquer Pau Gil. En el seu honor, Domènech i Montaner va instal·lar un gran bust d’ell a l’entrada principal.

Durant la nostra visita vam recórrer també els túnels subterranis per a arribar a les diferents estades del recinte, com la Sala Hipòstila, el Pavelló de Sant Salvador. Fascinats davant l’obra de Lluís Domènech i Montaner. Mirant la bellesa de totes les escames que formen el cos d’un drac i al Pavelló Sant Rafael. En aquest indret gaudim dels avenços mèdics que es van produir entre els anys 20 i 30 del segle passat.

Aquestes sortides són molt beneficioses per a l’aprenentatge dels nostres alumnes per acostar-los més a la realitat del país d’acollida. Crear molt d’interès a descobrir i aprendre coses noves.

Les sortides són un gran mitjà d’aprenentatge i convivències que faciliten molt la integració i l’adaptació al nou món.

Tots els nostres alumnes es van animar a buscar informació i vídeos sobre la història de Sant Pau abans de la sortida, estaven il·lusionats per veure de prop i fer part d’aquesta gran meravella.

Ara amb les seves pròpies veus poden explicar a altres companys, amics, i familiars el que han après del recinte modernista de Sant Pau de la Creu amb molt d’orgull. Amb alegria i satisfacció poden explicar la història del recinte i explicar que és únic i el més important i gran del món, una institució de més de 5 segles d’història, cultura, ciència i arquitectura

Un espai únic, pioner en la salut i la recerca científica. Declarat patrimoni mundial per l’UNESCO al 1997.