Diu la llegenda que, temps enrere, un drac capaç d’enverinar l’aire terroritzava els voltants de la ciutat de Montblanc, situada a Tarragona. Aquest va devorar els animals i amenaçava la integritat dels habitants, per la qual cosa els ciutadans van decidir calmar-li oferint-li un veí al dia.

Després de diverses jornades, la mala sort va recaure sobre la filla del rei. Quan aquesta va abandonar la seva llar disposada a ser engolida per la bèstia, un cavaller amb brillant armadura a lloms d’un cavall blanc, va aparèixer per a rescatar-la i va travessar al drac amb la seva espasa, alliberant a tot el poble. De la sang del drac va brollar un roser amb les roses més vermelles que mai s’havien vist. El noble gentilhome, que rebia el nom de Sant Jordi, va arrencar una rosa i la hi va oferir a la princesa.

La festa Sant Jordi és una celebració molt important a Catalunya.
El dia de l’amor, la cultura i també el dia internacional del llibre.
Es molt rellevant acostar els nostres alumnes a la cultura i la història de Catalunya, la ciutat on viuen, explicar-los el significat del nom Jordi conegut també com a Jorge o George en francès i anglès.
Animar-los a sortir als carrers de Barcelona el dia 23 d’abril descobrint tota la ciutat vestida de roses, el dia de Sant Valentí per als catalans i per a altres ciutats com Aragó, Càceres, etc.

Tots els carrers estaran cobertes de parades amb la venda de roses i les llibreries muntaran parades als carrers principals com les Rambles, Passeig de Gràcia per a vendre llibres i animar a la gent a la lectura.
La tradició diu que l’home regala una rosa i la dona un llibre. El dia de Sant Jordi també és el dia internacional del llibre.
El 23 d’abril és un dia de màg

ia, amor i molta lectura.
Als nostres centres expliquem la llegenda als nostres alumnes.
I amb els nens activitats per a contar contes, acolorir o dibuixar la princesa, el soldat i deixar volar la imaginació.

Animem als nens a llegir, ja que amb la tecnologia han perdut l’amor per la lectura.

Feliç Sant Jordi a tothom!