La Sagrada Família és un temple excepcional, fruit de l’obra del genial arquitecte Antoni Gaudí.

Actualment, amb més de 135 anys des de la col·locació de la primera pedra, la Basílica segueix en construcció.

El 1882 el Projecte va ser de Francesc de Paula del Vilar, qui va respondre a les pautes dominants de l’època, el neogòtic. Divergències de caràcter tècnic, van comportar la destitució d’aquest arquitecte i l’elecció d’un altre que començava a destacar, Antonio Gaudí, que va conferir una nova orientació al projecte i el va transformar en una ambiciosa proposta de temple per a l’església del futur.

Gaudí dedica des del 1915 fins al dia de la seva mort exclusivitat a la Construcció de la Basílica, que suposa la síntesi de tota evolució arquitectònica de l’arquitecte.

Un visionari per a la seva època, la nostra guia ens comenta que no s’ha pogut superar, mesuraments i maquetes, que Gaudí a la seva època realitzava ja i el tractaven de boig per no encaixar amb el convencional.

L’interior el va concebre com si fos l’estructura d’un bosc, traient tot tipus de suport extern, pensant si un arbre no és recte, tampoc les estructures de la meva basílica no ho seran.

Seguim avançant i cada lloc té una història, cada arquitecte que va col·laborar amb aquesta gran obra, que s’especula que acabés aproximadament el 2028, ja que era per al 2026 però gràcies al cóvid s’ha demorat la seva finalització.

No podem deixar d’admirar la passió que transmet Cristina, la nostra guia en aquest passeig, compta cada detall amb admiració, tan però tan bonic moment compartim, que no vam poder deixar de felicitar-la. Gràcies a La Sagrada Família que ens va oferir aquesta oportunitat de visitar un lloc històric a Barcelona.