La Diada de Sant Jordi, lluitant per vèncer al drac de la Covid. Aquest 23 d’abril celebrem el dia de la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya i d’Aragó, una de les festes més representatives de la cultura catalana i un dia que ja és conegut arreu del món pel dia del llibre i la rosa, però d’on ve aquesta llegenda?, us ho expliquem a continuació.

Diu la llegenda que per les terres de Montblanc hi vivia un Drac ferotge que tenia atemorida a tota la població de la comarca. El drac terrible feia anys que devorava persones i remats sencers de bestiar i ningú podia viure tranquil. Un dia el rei va decidir buscar una solució al problema: per poder portar una vida normal havien d’aconseguir que el drac no tingués gana i per això es va decidir que cada dia oferirien a la bèstia una persona escollida a l’atzar i així podrien viure tranquils. La sort va voler que la primera víctima en sacrifici fos la filla del rei.

La jove i bella princesa va entrar en desconsol, però també tot el poble que l’estimava i l’adorava i que varen demanar clemència al pare de la noia. Però el rei, fidel a les seves decisions, va acceptar el que l’atzar havia marcat i amb tota la seva pena va enviar a la seva estimada filla cap a la cova del drac, per al seu sacrifici. Però de sobte, muntat en un cavall blanc, va aparèixer un cavaller.

El seu nom era Jordi i venia a salvar a la Princesa i a tota la població de Montblanc. Va lluitar de la manera més heroica i valenta contra el drac. Finalment, va aconseguir travessar-lo amb la seva llarga llança. D’aquesta manera el cavaller no només va vèncer al drac, alliberant a tota la població d’aquell horror, sinó que també va salvar a la princesa d’una mort segura

El rei, agraït, va oferir-li a la seva gentil filla en matrimoni, però el cavaller no va voler acceptar aquell honor. Al cap d’uns dies, allà on el cavaller havia matat al drac, hi va néixer un roser de flors vermelles, com la sang del drac vençut.
Enguany el 23 d’abril és Sant Jordi i ens obre els cors plens