Als nostres centres gaudim de diversos tallers sobre Sant Valentí i Carnaval, la multiculturalitat ens ha ensenyat la història de Sant Valentí a diferents països dels nostres usuaris i usuàries. A molts països se celebra i es diu el dia dels enamorats, es fan diversos regals com roses, perfums, joies i xocolata. Però molts altres usuaris no sabien l’origen Sant Valentí.

El dia de Sant Valentí és típicament occidental, però també se celebra a països que no ho són com el Marroc, Algèria, Senegal, Costa d’Ivori, etc. Amb diversos regals preciosos de cada membre de la parella, ens varen explicar uns alumnes. Un dia molt romàntic i amb un tema en comú, l’amor.

Una usuària ens va detallar que Sant Valentí és el patró dels Enamorats i és per això que se celebra cada any, el 14 de febrer el Dia de Sant Valentí o Dia dels Enamorats.

El gran desig de les nostres usuàries és que l’amor ens acompanyi sempre, sigui l’amor de parella, de família amics, amor i amor com a símbol de convivència. Perquè amb amor tot és més fàcil i més lleuger. Salut i amor per tothom aquest Sant Valentí. Tinguis o no parella, recorda que l’amor comença per estimar-se a un mateix.

L’amor és quelcom que no coneix de fronteres, ni barreres, cosa que compartim tots els éssers humans és l’amor pels altres.