La setmana pasada es va portar a terme un taller de creació d’un instrument musical amb diversos materials.

Inicialment vam fer un tamboret xinès, adaptat al temps i els recursos dels que disposem per a fer-los i tenint en compte la diversitat de capacitats i habilitats que tenen els infants dels diversos centres. Aquest tamboret estava fet a base de cartolina, fils, botons, un pal rodó i altres elements de decoració com podien ser gomets o fulls de colors retallats i amb formes dissenyades pels propis infants.

Els ha agradat molt poder crear cadascú el seu de forma original i autònoma. A més a més, si en el grup hi ha infants més petits i d’altres més grans, generalment col·laboren entre ells i s’ajuden en allò que tenen més dificultats, com per exemple a l’hora de retallar.

En segon lloc vam crear una “Flauta de pa”, per a fer-la hem utilitzat canyetes per beure, les vam retallar de diferents mides, després enganxat entre elles amb cinta adhesiva i, finalment,  col·locat un tros de plastelina al forat de baix per a que sonéssin gairebé com les flautes de fusta!

Quan la dinàmica es va acabar, tots els infants van estar una bona estona experimentant amb els sons dels instruments, molt il·lusionats i orgullosos amb les seves creacions.