Aquesta setmana amb l’ajuda dels alumnes busquem diferents temes interessants per a animar les classes i posar una mica d’humor, relaxació i aventura en aquests dies calorosos.

Decidim dissenyar un programa d’activitats variades per a lluitar contra la calor, i donar més imaginació i interès a les nostres classes, una tarda de cinema amb crispetes, i begudes.

Creem així el nostre propi cinema sense moure’ns dels centres també sense separar-nos dels nostres quaderns i bolígrafs per a apuntar el vocabulari nou, el títol de la pel·lícula per a crear després un debat dialèctic.

El cinema té un gran valor com a recurs didàctic i amb els avanços tecnològics és molt important acostar-lo a l’alumnat, pot ser molt útil i positiu a l’aula, i així els alumnes estaran més motivats i receptius amb la llengua a aprendre.

És una gran eina didàctica per a l’ensenyament del castellà o qualsevol matèria. Aprendre un idioma és aprendre una part de la seva cultura, el cinema és un gran recurs.

Una secció de cinema ens permet treballar aspectes lingüístics en els seus contextos: de manera que no es treballen aïlladament aquests continguts.
Permet portar la vida real a l’aula: sobretot si es tracta de documents reals o de ficció que representen aspectes de la vida quotidiana.Encara que a vegades no disposem de molt de temps a l’aula, el cinema és una eina útil que pot aportar molt a l’aprenentatge a més d’una manera dinàmica.

A través del visionament de pel·lícules o curtmetratges es poden explotar diferents aspectes de l’idioma, com el lèxic, la comprensió auditiva, la producció gramatical o el pensament crític i ètic.A més, el cinema és un excel·lent recurs per a portar “la vida real” a les nostres classes.

El cinema és una font riquíssima d’informació i de cultura, que permet entrar realment en l’estudi de la nostra societat i en el d’altres realitats culturals pròximes o llunyanes.

Quan el cinema va començar, els primers espectadors tenien la possibilitat de veure París, Roma, Espanya, Tòquio sense moure’s d’una butaca o del sofà de la seva casa.Ens acostava a llocs que la gent només podia accedir a través de la pantalla.Ja que viatjar no era tan accessible com ara.

Per aquesta mateixa raó és cada dia més important realitzar noves lectures de la imatge, donar-li nous valors i interpretacions i enfrontar-les amb ull crític.Cada dia es fan més esforços per presentar a l’espectador imatges, idees, sentiments i opinions que causin impacte a la cultura i més temes. La tecnologia de la imatge fa possible avui en dia recrear situacions i històries impensables.

El cinema és un gran mitjà d’aprenentatge i descobriment el món sense necessitar viatjar.
Al centre de Gran Via duguem a terme una activitat molt emocional i divertida, una secció de contes amb l’àvia Dolors, els nens i majors van gaudir moltíssim, als nostres centres cuidem molt la bona convivència entre tots. I l’aprenentatge comunitari, aprenent els uns dels altres.