El 19 d’octubre és el Dia Internacional Contra el Càncer de Mama, un dia que serveix com a recordatori del compromís de la societat en la lluita contra aquesta dura malaltia, una de les més freqüents arreu del món.

Parlar sobre el càncer de mama ajuda al fet que cada vegada més dones coneguin les cures bàsiques que han de tenir, els estudis de rutina que han de realitzar-se per preveure i, sobretot, que sàpiguen que prop del 95% dels casos detectats al primer palpament es curen.

Per aquest motiu és tan important tocar-se per tal de localitzar si hi ha bulto més. Per aquest motiu és tan crucial formar a les nostres alumnes dins dels nostres centres amb la presentació de tallers i xerrades informatives, fent costat a totes les dones que estan lluitant amb valor, força i esperança. I anticipant-nos abans que passi creant cures entre unes i altres, cuidant-nos mútuament.

Volem agrair a tot l’equip sanitari que ha salvat tantes vides durant moltíssims anys, i encara segueixen a la recerca de noves cures i els fent valuosos avenços mèdics i científics contra el càncer i altres malalties més.

Per aquest motiu, el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama serveix com a recordatori del compromís de tota la societat en la lluita per a intentar minimitzar-lo, sensibilitzar i conscienciar a tots de la gran importància de la detecció i el diagnòstic precoç de la malaltia.

La conscienciació, la sensibilització i la recerca continuen sent indispensables per a visibilitzar la duresa d’una malaltia que afecta principalment a les dones, i on la prevenció i la detecció precoç continuen sent claus.Les proves de detecció del càncer de mama consisteixen a revisar les mames de la dona per a detectar el càncer abans que apareguin signes o símptomes de la malaltia.

Totes les dones han de rebre informació mèdica i fer-se mamografies. Confiar en el seu metge i en la medicina. Cal que unim les nostres veus solidàries per lluitar contra una malaltia que ens toca tan de cop, només amb un gest es pot preveure i evitar.

Dona, no permetis que ningú et prohibeixi revisar-te.

Elimina les teves barreres i estigmes culturals i toca’t!”