Des de fa unes setmanes, Sociohabitatge ha obert un nou espai per la primera infància (així anomenem als més petits entre 0 i 3 anys). En general pensem que els nens d’aquesta edat potser no tenen moltes activitats per fer, però ens equivoquem, i a partir d’ara tots podran participar en activitats conjuntament amb les seves famílies, creant un clima òptim per desenvolupar els seus primers aprenentatges.

A aquestes edats, la importància no només és assistir, juntament amb la son, el menjar i la neteja, els petits també necessiten una constant estimulació per començar a entendre com funciona el món.

A continuació us mostrem algunes de les activitats que hem realitzat:

Amb nens de 0 a 1 any:

  • Pluja seca, joguines amb textura i descobriment de materials.
  • Rondes de xerrades, cançons de bressol i hàbits.

D’ 1 a 2 anys:

  • Balls amb globus, amb cintes, jocs amb la sorra, joguines d’encaixar, selecció de textures, descobriment d’emocions amb diferents materials i eines.

De 2 a 3 anys:

  • Construccions, jocs simbòlics, estimulació de la parla utilitzant l’ajuda d’imatges conegudes per ells com per exemple els animals.

Dia internacional dels drets dels infants.

Aquests són alguns exemples d’activitats amb les que ja estem treballant, encara queda molt per aprendre i les famílies estan molt contentes de poder formar part d’aquest nou projecte.

Quan els adults són feliços, els nens també.