Amb l’arribada d’usuaris nous als nostres centres, organitzem una sortida educativa per a conèixer la ciutat, els serveis que ofereix la ciutadania i els seus transports.

Un tema molt útil i important per desplaçar-se i buscar nous recursos per a la seva mobilitat i per millorar la seva integració i coneixement que ajudaran l’alumnat a ser més autònom.La sortida va ser molt divertida i de molt d’interès.

Les altes temperatures de l’estiu no ens van frenar de sortir al carrer i fer d’aquest la nostra gran aula d’aprenentatge.Les nostres classes són un gran mitjà per preparar els nostres alumnes per un bon ensenyament sobre la vida quotidiana, per donar-los recursos afrontar la nova realitat i facilitar la seva integració en una societat molt diferent de la seva.

Els nostres alumnes són els grans protagonistes, com a professora és molt rellevant dissenyar un programa i activitats que s’adapten a les necessitats dels nostres alumnes. Ells són el gran centre d’atenció del curs, per aquest motiu busquem i dissenyem activitats que s’adapten a les seves necessitats quotidianes.Els alumnes amb qui treballarem són els autèntics destinataris del procés d’ensenyament i aprenentatge. Han de ser el centre d’atenció del curs.

La programació que es proposa està personalitzada i pensada per a grups reduïts, multilingües i pluriculturals de persones adultes, alfabetitzades, principiants i nouvinguts. Tractem temes tan importants com la salut, els transports, la cultura, les compres, l’educació i més serveis que faciliten la convivència i la integració.Han gaudit moltíssim de la sortida, molts era la primera vegada que visitaven la ciutat, Barcelona, la ciutat dels seus somnis. La ciutat de les mil meravelles, estaven feliços i se sentien orgullosos visitant els carrers de Barcelona com si fossin turistes, fent fotos pels seus familiars i amics del seu país d’origen.

Els nostres alumnes van descobrir per la primera vegada la ciutat de Barcelona, una ciutat moderna, plena de vida, de coses a fer i llocs per visitar.Un veritable museu a l’aire lliure i un gran aprenentatge sobre la seva immensa riquesa artística, els seus transports moderns com el metro, el tramvia que molts dels nostres usuaris van descobrir per la primera vegada, una gran màgia.

Vam visitar diferents estacions de transports importants per moure’s per Barcelona. Vàrem fer un recorregut molt interessant, començant la nostra excursió visitant a una estació de metro a prop del centre, per familiaritzar-nos amb el transport que tenim a prop de casa. Després vàrem anar cap al centre passant per la gran estació de tren de Catalunya on vam poder gaudir d’una classe pràctica d’una treballadora de la Renfe. Els nois estaven molt atents i molt interessats acabem el nostre recorregut a l’estació del Nord, la gran estació d’autocars de Barcelona on es pot viatjar no només arreu d’Espanya sinó per Europa.

Una sortida que es reflecteix en una barreja d’estils gòtics i modernistes que es poden admirar als edificis antics. Quan passeges pels seus carrers tens la sensació de formar part d’una cosa meravellosa.Aquesta sortida és el primer pas per preparar un futur al país d’acollida amb molta il·lusió, força i esperança d’una vida millor.