L’amor és un sentiment d’afecte profund i intens, a diferència de qualsevol altra emoció. L’amor es presenta de moltes formes, inclosos l’amor propi i l’amor mutu. Podem aprendre a estimar i expressar l’amor de moltes maneres diferents.

Hi han moltes maneres d’estimar no només l’amor romàntic que hem vist de petits a les pel·lícules, sinó un amor real, honest, sincer, sa, etc. Un amor que pot ser pels nostres éssers més propers com són la família (mare, pare, fills, avis, cosins, etc.), l’amor pels amics, l’amor per la natura, pels animals, a un mateix (autoestima), etc. Hi han tantes formes d’estimar com persones que estimen, ja que cadascú té un cor amb el qual estima de manera única i singular.

Però hi ha uns passos essencials que hem volgut repassar amb els nostres alumnes per tal que puguin estimar-se i estimar d’una manera sana i nutritiva.
Primer pas, respecta’t a tu mateix. Per poder estimar algú altre, primer cal estimar-se a si mateix. Aprendre a estimar-se a si mateix significa acceptar i estimar les seves debilitats interiors. Tens moltes qualitats úniques. Aprendre a apreciar-vos i apreciar les coses bones que podeu fer pels altres és un pas indispensable per estimar saludablement.

Si teniu problemes per estimar-vos, intenteu construir-vos. Milloreu la vostra confiança acceptant el passat i avançant. Podeu sentir que totes les accions que heu fet en el passat us faran sentir incòmode. Accepta el que t’ha passat, perdona’t i continua endavant.

És molt important ensenyar als nostres alumnes nous mecanismes i donar eines als nostres alumnes perquè disposin de més capacitats com habilitats socials per conèixer gent i sentir-se estimats i valorats també.

Per nosaltres tots els nostres alumnes són únics, diferents els uns dels altres tant en les seves capacitats com en el seu desenvolupament; és per això que els oferim diferents propostes didàctiques que s’adapten i respecten els seus estils i ritmes d’aprenentatges.

Volem que els nostres alumnes mai perdin la il·lusió, ja que venen de trajectòries dures i mantenir aquesta no és gens fàcil. Volem que tinguin els ulls ben oberts, que descobreixin, experimentin, creïn, que siguin conscients del que aprenen i que ho puguin posar en pràctica en el seu entorn més immediat, en el seu dia a dia. Que descobreixin el món exterior que els envolta i que els ofereix un ampli ventall de noves oportunitats. Ens ajuda, promoure un aprenentatge social per generar el seu interès i curiositat, fruit de la col·laboració amb els seus companys i companyes. I dels debats i activitats que fem a classe. Que s’estimin a ells mateixos per estimar bé als altres. Per això en honor al dia de Sant Valentí els hi oferim una perspectiva diferent d’estimar-se on no cal estar en parella sinó en comunitat per estimar-nos tots de manera saludable! Per un Sant Valentí ple d’amor propi!