Aquests darrers dies, amb els infants dels diversos centres, hem estat fent una manualitat d’experimentació sensorial molt xula! A més a més té dues utilitats…! Voleu saber com l’hem fet? Seguiu llegint!!!

Cada infant tenia un globus del color que més li agradava i mitjançant un embut l’anava omplint amb farina. Mica en mica era més i més gran!! Quan ja estava prou ple, li fèiem un nus i li enganxàvem uns ulls que es movien, o bé li dibuixàvem amb un retolador els ulls, el nas i la boca. Finalment li posavem cabells amb llanes de diversos colors, alguns més llargs i d’altres més curts segons volien.

Després cadascú li posava un nom al seu nino moldejable o bé el feia servir com a “pilota antiestressant”. Vam jugar amb els diferents personatges i creàvem escenes en les que tots i totes interactuaven, ens ho vam passar molt bé amb el joc simbòlic!

A partir d’aquesta activitat hem après moltes coses noves i hem incorporat vocabulari sobre el material utilitzat i les emocions, segons si les cares expressaven alegria, sorpresa o confusió! També ha servit per treballar la creativitat, potenciar la capacitat de creació i autonomia, així com ha donat la possibilitat de facilitar un espai de joc i interacció entre els infants, amb el pretext de ser “personatges” i sortir del rol habitual en el grup.

Com podeu veure, el resultat ha estat increïble!!! Cadascú li ha posat el seu toc artístic personal, han col·laborat els uns amb els altres i algunes famílies han participat activament en la dinàmica i han ajudat els més menuts en allò que tenien més dificultat.