Per mitjà de la narració oral hem contat i escoltat un munt d’històries fabuloses, generació rere generació el coneixement és transmès a través de relats que, al voltant d’una fogata en una cova o en el saló d’una casa amb estufa, ens han revelat maneres d’imaginar, de volar.

Llegir-li als nens primerencament comporta una sèrie d’avantatges que potencien el seu creixement intel·lectual, emocional i social, no sols perquè permet establir un vincle afectiu amb qui els llegeix sinó també perquè així entenen millor el seu propi món, confrontant les històries que escolten amb el que els ocorre o podria ocórrer-li a ells.

Socio Habitatge Sant Jordi

Des de Soci Habitatge hem estat creant contes, on els/as més petits/as comptaven com estaven vivint la situació actual i quins són els seus desitjos en aquests moments. També, les famílies han pogut compartir històries típiques del seu país natal, rememorant la seva infància i transmetent-la als seus familiars i a la resta de persones amb les quals conviuen.

Socio Habitatge Sant Jordi

Els contes sent fantasia i imaginació, ens permeten estimular el pensament abstracte, la creativitat, i la regulació d’emocions, ja que conforme avança la narració van construint la història, es posen en el lloc dels personatges, s’identifiquen amb els protagonistes aconseguint submergir-se en la història. Això afavoreix la comprensió i vivència de la pròpia empatia fent-los arribar a sentir-se com ells. Els contes ens ajuden a desenvolupar el sentit de la percepció i la seva sensibilitat. a qui no li agrada escoltar una bonica història?