Durant la Setmana Santa organitzem tallers, xerrades i pintura d’ous de Pasqua a diferents centres. És un gran descobriment i aprenentatge d’història, cultura i tradicions. Barcelona és coneguda per les seves grans celebracions de Setmana Santa durant aquesta setmana, que inclouen processons, misses i concerts. Els nostres usuaris ens van fer viatjar als seus països des de les nostres aules coneixent la importància d’aquestes tradicions.

Els usuaris del centre de Sabadell van gaudir moltíssim de pintar els ous de Pasqua i aprofitar-nos a tornar als records d’aquesta Setmana Santa tan sagrada i assenyalada a Ucraïna, la festivitat comença el 28 d’abril i acaba el cinc de maig, és un període ple de simbolismes que promou la unió familiar.

A Deia gaudim d’un matí amb un debat molt interessant presentat pels usuaris d’Espanya, Veneçuela, Cuba i Algèria, aprenem molt sobre la Setmana Santa i també sobre el Ramadà, dues festivitats que aquest any se celebren al mateix temps. El Ramadà no és només dejunar. És molt més: és un més per purificar-se, per pregar i llegir l’Alcorà, per ser millors persones, per ajudar els altres, recollim diners, comprem menjar i el repartim a famílies necessitades, apunta un usuari algerià.

És necessari un treball coordinat per facilitar l’entesa i el respecte mutu per tradicions diferents que ens enriqueixen i la convivència de les quals dins de la seva diversitat és la millor garantia de futur. Es tracta d’un exemple necessari per a les noves generacions i serveix per a crear una convivència sana i diversa.

La diversitat cultural i religiosa que gaudim als nostres centres és un gran regal per viatjar amb els nostres alumnes des de la nostra aula a descobrir les meravelles de la Setmana Santa, tradicions, costums i gastronomia. Un gran mitjà d’aprenentatge per conèixer-nos i també per aprendre molt vocabulari, expressions, verbs i per fer un gran repàs a tot l’après a classe i crear un canal de comunicació divers.