A Sociohabitatge, els Reis Mags han avisat per carta a totes les famílies dels centres per a que facin de patges, visitant així totes i cadascuna de les llars.

Durant la nit d’il·lusió, han deixat ofrenes per als infants més menuts i més grans, que han sentit la màgia d’aquesta tradició quan al llevar-se, s’han trobat els regals sota l’arbre de Nadal!

Us compartim la història dels Reis Mags d’Orient per si no la coneixeu encara, poseu-vos les ulleres de la màgia i a somiar!

Els Reis Mags, Reis d’Orient o simplement els Reis són, segons el Nou Testament, uns mags que guiats per un estel, van portar regals a Jesús. Aquests regals van ser or, encens i mirra.

L’evangeli de Mateu (l’únic llibre de la Bíblia que en parla) no especifica quants eren, només diu que eren mags i que venien d’orient. Amb el temps, aquests mags van passar a ser tres astròlegs i després reis, que fins hi tot tenen nom: Melcior, Gaspar i Baltasar, que es consideren originaris d’Europa, Àsia i Àfrica respectivament.

Segons la tradició, els tres Reis són:

  • Melcior, el rei blanc, té els cabells i la barba llargs i completament blancs, va vestit amb una túnica de color jacint i amb una capa taronja, és d’origen europeu, i va fer ofrena de l’or a Jesús. Tot i ser el més jove dels tres reis té l’aspecte més vell, ja que segons una llegenda el nen Jesús el castigà per fer mostra innecessària de la seva força i joventut.
  • Gaspar, el rei ros, és jove, bell, té la pell blanca i rosada, i els cabells castanys, com Melcior va vestit segons l’estil gòtic, llueix una túnica taronja i una capa vermella, és d’origen asiàtic, i va fer ofrena de l’encens a Jesús.
  • Baltasar, el rei negre, vesteix segons l’estil dels àrabs, porta una túnica vermella i una capa blanca jaspiada, és d’origen africà, i la seva ofrena a Jesús va ser la mirra. En les icones antigues no apareix com a negre, ja que era sinònim de no cristià i no es concebia un mag infidel.