Agraïm la visita de les dues professionals de la salut pública de Badalona i de la important xerrada als nostres usuaris del centre de Badalona explicar-los com funciona la salut pública a la seva ciutat i els serveis que els ofereix.

L’atenció primària és el primer punt d’accés al sistema de salut i es presta principalment als centres d’atenció primària (CAP) i als consultoris locals (CL) Els equips de professionals de l’atenció primària us resoldran la majoria dels problemes de salut. També atenen urgències, en alguns casos les 24 hores del dia.

Tothom té assignat uns professionals de medicina i d’infermeria de referència. Podeu consultar quin és el centre que el CatSalut us assigna posant la vostra adreça.La salut es defineix com un estat de benestar físic, mental i social complet, i no només l’absència d’afeccions. Aquesta definició s’aplica tant als migrants com als no migrants.

La salut és també un dret humà.La salut és un recurs bàsic per a la vida, un dret humà i un dels motors del desenvolupament personal, econòmic i social.

L’atenció mèdica primària es dona en allò que anomenem “centres de salut” o “centres d’atenció primària”. Són centres sanitaris més petits que els hospitals, on t’atendrà un professional sanitari que et podrà derivar, en cas que sigui necessari, a un metge especialista.

Les dues professionals de salut van explicar als nostres alumnes com aconseguir la targeta sanitària, i com instal·lar la meva salut als seus telèfons mòbils, tots estaven molt atents i molt agraïts.